top of page
Search
  • Writer's pictureKim den Hartog

Hoe effectief is hypnose?

Hypnose en hypnotherapie is de meest effectieve manier van therapie, aldus American Health Magazine in een grootschalig onderzoek naar therapieën. Geen enkele andere therapie is zo effectief op de korte als wel op de lange termijn.

De American Psychology Association (APA) heeft verklaard dat de meeste clinici het er nu over eens zijn dat hypnotherapie een krachtige, effectieve therapeutische techniek kan zijn voor een breed scala aan aandoeningen.


Veel meer dan een laatste redmiddel


De meerderheid van de mensen gelooft dat hypnose een laatste redmiddel is om te stoppen met roken, gewicht te verliezen of gewoontes te veranderen. Weinig mensen weten nog dat hypnose een dynamisch en vitaal genezingsproces is dat alle aspecten van de geestelijke gezondheidszorg omvat. Hypnose is cliëntgericht met de focus op het ontdekken van de oorsprong van iemands problemen. Door het proces van hypnose / regressie gaat het onderbewustzijn naar de oorspronkelijke oorzaak, wat jou als client met hulp van de therapie vervolgens de gelegenheid geeft om de oorspronkelijke gevoelens rondom de oorspronkelijke ervaring / oorzaak te verwerken. Deze omringende gevoelens kunnen worden genezen, waardoor je in staat wordt gesteld het leven te leiden dat je graag wil leiden.


Wetenschappelijk onderzoek naar hypnose en hypnotherapie


De bovenstaande studie maakt duidelijk: hypnose is effectiever en werkt sneller dan traditionele gesprekstherapie of psychoanalyse. In een hypnotische toestand ben je ontvankelijker voor nieuwe ideeën en kun je de emoties die verband houden met de ervaringen, die pijn, angst, verdriet, woede, schuld, schaamte, vernedering en een laag zelfbeeld veroorzaakten, effectiever verwerken. Hypnose is een speciale vorm van communicatie met het onderbewustzijn waar gewoonten zijn opgeslagen, het is het geheugen voor alk je ervaringen en herinneringen en patronen . Omdat de taal van het onderbewustzijn voornamelijk visueel is, zal hoe gedetailleerder je beeld van je doel is, hoe sneller je onderbewustzijn de veranderingen zal creëren die je wenst. Zodra je onderbewustzijn een nieuw idee accepteert, accepteer je het automatisch op een bewust niveau.


Een natuurlijke staat van zijn die iedereen kent


Hypnose is een natuurlijke toestand van de geest die zich tussen de bewuste toestand en de slaap bevindt. Het rijden van een route die je kent en je niet bewust zijn van elke afslag die je maakt, is vergelijkbaar met de hypnotische toestand. Hypnose geeft je toegang tot je onderbewustzijn, dat 95% van je hersenen vormt en al je herinneringen zijn opgeslagen. Met hypnose herprogrammeer je denkpatronen en gewoonten en/of laat je deze los om gewenste, blijvende veranderingen in je leven aan te brengen. Jij hebt de controle : Hypnose is volledig ontspannend en je bent volledig bewust tijdens de ervaring. Het is een mythe dat iemand je iets laat doen. De hypnotherapeut helpt je verbinding te maken met je onderbewustzijn, waardoor JIJ de controle hebt over je onderbewustzijn - het meest krachtige en bekrachtigende aspect van je brein. Hypnose herstelt je keuzevrijheid, die je al jaren niet meer hebt gehad.


Bron: https://hypnosezorg.nl

18 views0 comments
bottom of page